• Goedkope Fiets kleding Koop gratis verzending
 • HEADING_TITLE

  ZATERDAG 07 JULI, 2018 | TEXT_NEWS_RSS_FEED

  TEXT_ARTICLE_BY_LINE | TEXT_POST_COMMENT_2

  De route 2018 van de Tour de France vindt vrijwel geheel in Frankrijk plaats, met een korte duik in Spanje op scène zestien.

  De route omvat een beklimming van de Alpe d'Huez plus delen over de kasseien van Parijs-Roubaix die sinds 2015 niet zijn bezocht - en er zal ook een korte en scherpe 65km-etappe in de Pyreneeën zijn.

  De eerste drie etappes van de Tour de France 2018 vinden plaats in de Vendée. Twee etappes van de weg worden gevolgd door een tijdrit van 35 kilometer.

  De race gaat vervolgens richting Bretagne, en de eerste bergafwaartse finish vindt plaats in stadium zes op de Mûr de Bretagne in etappe zes.

  De negende etappe zal naar verwachting een cruciale dag worden, met een route van 154 km waarvan 21,7 km kasseien met een finish in Roubaix. Vervolgens zijn er drie dagen in de bergen, inclusief een podium met Alpe d'Huez,

  Op weg naar de Pyreneeën zal de race meerdere afrondingen van de top bevatten, evenals een zeer korte etappe 17, op 65 km boven op de Col-de-Portet.

  De koninginnenrit wordt etappe 19 - een route van 200 km langs de Col d'Aspin, Col du Tourmalet en Col d'Aubisque.

  Op de voorlaatste dag staat een tijdrit van 31 km tussen Saint-Pée-sur-Nivelle en Espelette, vóór de finale-parade naar de Champs-Élysées.

  Lees hier meer over de Tour de France-route voor 2018.

  Teams zullen beginnen met acht-man squadrons - leidend tot een kleiner peloton van 176 in tegenstelling tot de 198 van 2017 - dit is te danken aan een UCI-beslissing gemaakt in juni.


  TEXT_NEWS_ARCHIVE_LINK